Gott nytt bokår!

Ytterligare ett år har lagts bakom oss. Framför oss har vi några månader av regn, snö, kyla eller blask. Vem vet hur vädret blir. Men det vi vet är att för varje dag så blir dagen lite längre, det blir ljusare lite tidigare på morgonen och innan man vet ordet av så är den efterlängtade våren här.

Fram till dess kan man roa sig med att titta på vad våren har bjuda på i form av nya böcker. Här kommer några exempel ur vårens utgivning.


Först några deckare. Ingrid Hedström kommer i mars med en femte bok i serien om Martine Poirot. Boken heter Rekviem i Villette. Kriminalkommisarie Harry Hole är tillbaka i Jo Nesbøs bok Gengångare som släpps i januari. Paradisoffer, Kristina Ohlsson 4:e bok i serien om Fredrika Bergman, kommer i april. Även danske Jussi Adler-Olsen släpper en ny bok i april, Journal 64.
Karl-Ove Kanusgård forstätter med sin autofiktiva roman Min Kamp. I mars kommer del 4. Samma månad kommer även Haruki Murakamis bok Den store illusionisten. Kristian Lundberg avslutar sin berättelse, som började med Yarden, med boken En liten bok om helvetet.
För trädgårds- och matlagningsintresserade finns det också en hel del att se fram emot, tex. Citroner och rosmarin i mitt kök av Sanna
Töringe. Här samsas sommarsmaker från Österlen och Italien. Eller varför inte ta en titt på världens största blomstershow i boken Chelsea Flower Show av Agneta Ullenius. Under fem sommardagar varje år samlas människor i Chelsea för att beskåda trädgårdar som enkom skapats för dessa dagar. Här minglar trädgårdsdesigners med kändisar och damer i hatt. Enligt förlagstexten så är vi välkomna att följa med på ett gardenparty som vi sent ska glömma!

1 kommentar: