Populärast 2011

Nu finns de nya topplistorna för 2011 utlagda i vår katalog. Där kan man se vilka böcker som varit populärast och lånats ut mest på biblioteket förra året.

På första plats finner vi inte oväntat Jonas Jonassons omått
ligt populära skröna "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Förbisedd av kritiker på dagspressens kultursidor, men ändå oerhört populär bland alla de läsare som tipsat varandra om boken. Vi väntar nu med spänning på om författaren kan bli lika framgångsrik med en ny bok. En filmatisering av "Hundraåringen" lär i alla fall vara på gång.


På en hedrande andraplats hittar vi "Blodläge", den tredje delen i Johan Theorins svit som utspelar sig under olika årstider på på Öland. Hans framgångsrika koncept är en mix av deckare och thriller, lätt kryddat med en del övernaturliga inslag.
Förutom de ovan nämnda är det mycket deckare på listan; Anna
Jansson och Mari Jungstedt, liksom Leif GW Persson hittar vi här.

Bland de populäras
te fackböckerna dominerar biografierna. Zlatanboken utkom för sent på året för att hinna ta sig in på listan - en gissning är att den nog hamnar på topplistan för 2012!


Istället toppas årets lista av Maja Ögren Anderssons historia om hur det är att vara anhörig till en narkotikamissbrukare, "Min älskade unge".

På andra plats hittar vi så en bok som också blivit mycket omtalad under året - Thomas Sjöbergs bok om kung Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken. Att utgivningen av biografier är stor ser vi sen fler exempel på, för kungen följs av Babben på tredje plats och Fred Åkerström på fjärde.


Våra topplistor finns i vår katalog under rubriken "Litteraturlistor".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar