Kan man förändra världen med spänningslitteratur?

Kanske man inte kan, men man kan ju försöka. Men med hjälp av de drag som är i deckargenren finns det stor chans att bli man läst och då kan ju skriva om något som man är engagerad i. Den första författaren som kommer till Hässleholm Kulturhus i vår har en huvudkaraktär, Ellen Elg, som inte bara löser fall. Hennes kall är större än så, hon vill också göra något för världen av bestående värde. Eller försöka,iallafall.
Det gör också författaren och journalisten Karin Alfredsson. Hon kommer med världen Hässleholm den torsdag 9 feb och vi har möjlighet att lyssna på henne klockan 19 i Blå salongen.
Med anledning av hennes besök ställde vi tre frågor direkt till henne (vilka vi även kommer att ställa till de övriga författarna som kommer under våren):

Varför ska man komma och lyssna på dig den 9 feb på Hässleholm Kulturhus?
Om man är intresserad av verkligheten, i spänningsromanens form, ska man komma. Jag vill berätta hur det är, alldeles på riktigt, för världen är både bättre och sämre än man kan föreställa sig.
Hur tillbringar du en helt ledig kväll när du får välja umgänge och plats att vara på?
Helst med barn och barnbarn. Den 1 maj ska jag flytta till Zambia, så nu gäller det att suga på karamellerna.
Och till sist, med tanke på vem Kultursverige just detta år uppmärksammar, vad är ditt förhållande till Strindberg? (Om du har ngt;)
Dubbelt. Många böcker är lysande, rent stilistiskt och berättartekniskt, men människan Strindberg får jag en mer negativ bild av, ju mer jag hör och läser. Tur man slapp träffa karln!

Karins egen blogg
Cause of Death: Woman
är ett journalistiskt projekt som arbetar med att motverka våld mot kvinnor i världen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar