Felicia försvann av Felicia Feldt


Felicia försvann är en bok som har varit flitigt omdebatterad de senaste veckorna. För de som missat kan jag kort sammanfatta att boken handlar om Felicia Feldt dotter till Anna Wahlgren som skrivit barnuppfostringsbibeln barnaboken. Det är klart ett spännande ämne, beskriva sin taskiga barndom, när man har ett nationellt uppfostringsproffs som mamma. Boken är skriven i korta avsnitt utan kronologisk ordning. Ena stunden är det 2009 för att sedan vara 1974 osv. men det gör inget, konstigt nog, egentligen blir det bara mer spännande. Varje kapitel avslutas dessutom med någon liten kommentar som gör att man bara måste läsa vidare. Så något gott har Felicia fått av sin mamma, förmågan att skriva, för den här boken är välskriven.

Och det är spännande att läsa om Anna Wahlgren. Finns det någon småbarnsförälder som inte stött på hennes bok? Hennes metoder har ju ständigt blivit ifrågasatta, särskilt hennes metoder för att lära barn sova. Jag får en klump i magen av stycket där Dan (styvfar nr 6) ringer Felicia och ber om hjälp.

-Hon är liksom helt okontaktbar. Hon har supit oavbrutet i tre dagar. Och hon liksom ylar förstår du hur jag menar?
Dans röst är tjock och desperat. Precis innan vi skall lägga på säger han, liksom i förbifarten:
-Hon har hand om tre spädbarn också. Hon skall lära dem att sova.

Det hela blir så absurt.

Vi har såklart ett antal exemplar av boken på biblioteket, så ställ dig i reservationskön!

1 kommentar:

  1. Läste en intressant artikel i DN idag av Åsa Moberg http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/asa-moberg-varfor-undrar-ingen-var-felicia-feldts-pappa-var-nagonstans

    SvaraRadera