Oemotståndlig kisse

Härom veckan satt jag en halv söndageftermiddag och tittade på de korta filmsnuttarna som finns på den speciella Simon's Cat-kanalen på youtube och skrattade så mycket att mina egna katter tittade snett på mig. Simon Tofield har verkligen studerat sina katter för han lyckas otroligt väl med att skildra en katts later och laster. Alla som har katt känner igen både sig själv och sin kisse. Speciellt den där gesten där katten pekar på sin mun när han vill ha mat...


På biblioteket har vi just fått in del två och tre av Simons katt: På andra sidan staketet och Kitten Chaos. I På andra sidan staketet rymmer Simons katt hemifrån efter att ha blivit tvungen att bada - den mest förnedrande av alla förnedrande upplevelser för en katt. Det är helt underbart att få följa katten ut på landet där han skaffar sig vänner bland allehanda djur, både i skogen och bondgården. Men naturligtvis längtar han hem och travar så småningom tillbaka och kurar ihop sig på husses säng igen.

I Kitten Chaos får Simons katt sällskap. Husse hittar en liten kattunge som han tar hand om och det är en kattunge som inte precis känner någon vidare respekt för vuxna katter. Simons katt får stå ut med diverse bus som kattungen hittar på och dras själv med i den lilles lekar, och jag som själv har en äldre katt som för ett par år sedan blev tvungen att stå ut med en ny kattmedlem i familjen känner igen så gott som varenda situation.

Kom till oss och låna Simons katt-böckerna!


1 kommentar:

  1. Simons Cat är verkligen jättehärlig och man känner igen sin katt på en gång!

    SvaraRadera