Musik för sena höstkvällar och tidiga senhöstmorgnar

Vi har fått in lite ny musik på biblioteket igen - ett par av dem personliga favoriter till undertecknad.

Bland annat Ane Bruns nya album It all starts with one. Ane är född i Molde i Norge men bor och är verksam i Stockholm. I somras hade hon en helt fantastisk spelning på Siestafestivalen som vi som var där sent kommer att glömma. I alla fall jag.
Melissa Horn är dotter till Maritza Horn som sjöng in gamla skillingtryck på sjuttiotalet (den skivan hette Jämmer och elände). Inte så underligt att Melissa Horns musik har en melankolisk och ibland ganska sorgsen stämning. Nya cd:n Innan jag kände dig finns att låna hos oss!


Steve Miller Band hade en megahit 1982 med Abracadabra, om någon mer än jag minns den. Den nya skivan heter Let your hair down.

Red Hot Chili Peppers nya cd heter I'm with you och jag funderar lite på ifall det är flugan på omslaget som är efterhängsen som ju flugor brukar vara och hänger runt hela tiden?


Vi har mycket klassisk musik på biblioteket också. Världsviolinisten Ann-Sophie Mutter har hållit på att spela i trettiofem år och på den nya skivan spelar hon nykomponerad musik av Wolfgang Rihm, Sebastian Currier och Krzysztof Penderecki med den äran.

Kom hit och botanisera bland ny och gammal musik. Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar