Kärlekens geografi


På torsdag är det dags för höstens första Bokcafé på Stadsbiblioteket, då vi berättar om höstens nya böcker. Jag kommer bland annat att prata om Nina Bouraoui's bok "Kärlekens geografi" som nyligen kom ut på Grates förlag. Det är hennes elfte roman, den åttonde som översätts till svenska.

Nina Bouraoui är en fransk författare som är känd i sitt hemland som en del av en ny yngre generation författare som tar mark.

"Kärlekens geografi" är en tunn bok, knappt hundra sidor, men som innehåller ett flödande och brinnande språk. Det handlar om en författarinna som inleder en korrespondens med yngre konstnär i Zürich, vilket började med att han beundrar en dagbok som hon har gett ut. De skriver till varandra, mer frekvent och intensivt, snart uppstår en förälskelse mellan dem.

Jag berördes starkt av Bouraounis sätt att berätta om kärleken mellan två personer, om när förälskelsen tar tag i en på alla sätt, alla nerver och celler. Språket är ett flöde som berörde mig fysiskt, kunde riktigt känna karaktärerna i boken. Det är sällan jag läser en bok om kärlek som känns trovärdig och som inte övergår till olycka och hemskheter. Omtumlande och befriande.

Se vilka böcker som finns inne att låna på biblioteket av Nina Bouraouni

Kolla var och när höstens Bokcaféer äger rum


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar