Nyhet: färgkoder visar ämnesgrupp för tidskrifter

 Här på biblioteket försöker vi jobba för att göra det så enkelt som möjligt för våra låntagare och därför gör vi ibland förändringar i våra rutiner och vår ordning. Det kan många gånger säkert kännas förvirrande för våra besökare, men förhoppningsvis tycker ni också att det är en förbättring - när vi väl lyckats förklara hur det nya fungerar. 
Nu har turen kommit till tidskrifterna. Tidigare har dessa stått i bokstavsordning men nu kommer de att ordnas efter sitt innehåll. Varje tidskrift har numera en etikett med en färgkod som representerar olika ämnesområden. De olika färgkoderna gör det enklare att hålla isär områdena samt underlättar när man ska sätta tillbaka tidskriften i rätt hylla. Det enda man behöver göra är att titta på etiketten så ser man vilken hylla tidskriften ska stå på.
Det är vår förhoppning att denna uppdelning gör att man lättare kan hitta spännande tidskrifter inom sitt intresseområde, tidskrifter som man kanske missade förut.


Nu har tidskrifter om historia och hembygd en egen hylla. 


Så här funkar det:


Varje hyllsektion (6 stycken) i tidskriftshyllan rymmer ett ämnesområde, som markeras med en skylt - i färg - högst upp på varje hylla. Om du inte hittar din vanliga tidskrift finns mappar med listor fastsatta vid hyllorna som hjälper dig hitta rätt. I dessa står alla tidskrifter listade, dels i bokstavsordning så att du kan hitta ämnesområde och färgkod, dels finns de i en översikt över vilka tidskrifter som ryms inom varje område.
Hittar du ändå inte det du letar efter hjälper vi dig naturligtvis gärna.
Tidskrifterna är indelade i följande områden, med respektive färgkod inom parentes:

Ekonomi&samhälle (gul) 
Historia&hembygd (blå)
 Hobby&livsstil (rosa)
 Kultur&litteratur(grå)                       
Vetenskap&teknik(grön)      
 Sport&äventyr(orange)     Alla tidskrifter om bilar och andra fordon står nu tillsammans

Undantag är tidskriftsmagasinet där ordningen kvarstår. Även nya nummer av gåvoprenumerationerna kommer att stå framme ett tag. Förteckning över grupperna kommer att finnas på hemsidan och i tidskriftshörnan. Det har inte gått inte att vara helt konsekvent och det är inte säkert att alla tidskrifter hamnat helt ”rätt”, så vi reserverar oss för ev. ändringar.

I hyllsektionen för ekonomi & samhälle hittar du bland annat tidskrifter om privat och global ekonomi samt utländska och svenska samhällsblad.

Hoppas våra tidskriftsläsare kommer att hitta rätt och till och med få sig ännu fler tidskrifter om favoritintresset till livs.

tidskriftsansvariga
/Ylva, Mia&Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar