Fantasyäventyr i krigets skugga

Boken Myrddin skriven av författaren Claes Reimerthi är en riktig äventyrsberättelse där spänningen följer läsaren från första till sista sidan i den sexhundra sidor tjocka boken.


Tiden är 1940 och tyskarna hotar att invadera England. 12-årige Arthur måste lämna London där han bor med sin mamma och åka till sin morbror Danny som bor i den lilla byn Ravencar ute på den engelska landsbygden. Morbror Danny arbetar som vaktmästare på en internatskola.

Eftersom det är sommarlov är det endast några få lärare kvar på den tomma skolan. Där finns bl.a den stränga och snipga husfrun Mrs Fairfax, en mystisk rektor och den vänlige men virrige Mr Rackham. Ganska snart får Arthur höra talas om tornet Cair Myrddin,som ligger i byns utkant och sägs besitta onda krafter. Det hindrar förstås inte Arthur från att besöka tornet då han går på upptäcksfärd första dagen. Där träffar han på Mr Rackham som berättar att han är tornets hemlighet på spåret.
Arthur blir god vän med pojken Ben som är son till byns ökände och våldsamme slaktare. Ben förföljs och trakasseras av ett pojkgäng från trakten, men Arthur kommer till hans undsättning och tillsammans lyckas de ofta undkomma.
En kväll hittar Arthur och Ben Mr Rackham knivhuggen vid tornets fot, det visar sig att han blivit mördad. De dras in ett rafflande äventyr, fullt med magiska händelser och platser, där Kung Arthur legenden spelar en stor roll. Pojkarna förstår att de har ett uppdrag att utföra och beger sig så småningom till London där Towern  är deras mål. Resan dit blir farofylld dels p.g.a att Tyskarna trappat upp bombningarna och inte minst för att de har en mördare hack i häl!
Från 11 år och uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar