Tidskriftsnytt på Stadsbiblioteket

Tidskrifter är ett ständigt återkommande ämne på biblioteket. Vilka vi har och vilka vi borde ha och varför vi inte kan ha fler. Det är inte lätt att som tidskriftsansvariga hitta en balans mellan nya och gamla prenumerationer, speciellt idag där vi står med ena foten i den digitala tidskriftsvärlden. Varken utgivarna eller vi på biblioteket vet ibland vilket ben vi ska stå på. När det gäller svenska dagstidningar behöver vi fortfarande ha ett brett utbud papperstidningar och de neddragningar vi har gjort har till stor del varit bland de utländska tidningarna.
Det kan ibland vara svårt att förklara att vi inte längre har någon dansk dagstidning, men om man vet att de kostar över 10 000 för en prenumeration/år och att en hel del av informationen finns på nätet finns det för oss på biblioteket inte mycket val. Tyvärr ligger inte så många danska tidningar heller tillgängliga digitalt via Library Press Display, vilket vi annars brukar rekommendera för läsning av utländska tidningar, men där kan man glädja sig åt att det norska utbudet är desto bättre! Library Press Display är ,förutom på egna datorer här på biblioteket, dessutom tillgängligt även hemifrån via nätet. Så om man har lånekort här på biblioteket så det är bara att testa. Gå dock in via biblioteket hemida!

Aktuell tidskriftsinformation om nya och gamla prenumerationer som gäller för 2012 finns nu ute i biblioteket. Där berättar vi även om försäljningen av äldre årgångar som startar lördagen den 2 juni. (Jag ska återkomma när jag kollat om jag även kan koppla till dokumentet här på bloggen.)
När vi öppnar efter renoveringen i höst kommer vi att organiserat om en del bland tidskrifterna. Nej, jag ska inte skrämma er, ni kommer att känna igen er! Men förhoppningsvis kan ni hitta något nytt för det döljer sig enorma mängder intressanta artiklar i tidskrifter som man bara inte tänker på att det finns. Väl mött i vårt Sommarbibliotek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar