Performance och dikt med apparater, smalt hela veckan i HässleholmIgår inleddes ”Smala veckan”, en vecka som erbjuder det som går lite utanför mainstream, på Hässleholm kulturhus med Svenska Livmoderbaletten. En lika överraskande som underhållande performance där den fullsatta Blå salongen fick njuta av både dans, film, sketcher och sångnummer. De fantastiska dräkterna var bara helt obetalbara! Idag fortsätter det på biblioteket med scrapa och pimpa din skrivbok, en favorit i repris från Hovdala bokens dag i våras. Med hjälp av gamla femtitalstapeter, tryck, bilder från tidningar och tidskrifter kan du skapa din helt personliga skrivbok. Allt under proffsig handledning.


Imorgon onsdag kan det bli riktigt farligt och skrämmande, då kan man utmana Hässleholms egna mästare i Poetry slam, med improviserad dikt! Med hjälp av orden som kommer upp på skärmen ska man i stundens hetta skapa dikter. Är säkert lika svårt som det låter, men garanterat i en miljö som tillåter att man gör bort sig. Det ges inte så många tillfällen för det, så passa på!


Ska man bara vara smal en gång denna veckan rekommenderar jag torsdagens program, en man från Malmö och Berlin med sina apparater. Pär Thörn uppträder med text, ljud och bild för första (och sista gången?) i Hässleholm. Konstigare och smalare lär det knappast bli.


På fredagen går det lugnare till med novelläsning på biblioteket, tidigare medarbetaren Brita Fribyter kommer att läsa ”Förrättningen” av Håkan Nesser, en novell som vann SR:s novellpris 2006. Det sägs att en bra novell ska ha en "knorr", den här har två. Hon kommer att inleda med en text av Tomas Tranströmer. Klockan 15 i vackra hörnet på fredag alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar