Europeisk Filmfestival på Europaforum

Missa inte chansen att se en aktuell prisnominerad film under Europaforum
på Parkbiografen i Hässleholm Kulturhus

Den 16-19 april visar Europaparlamentets informationskontor i Sverige, i samarbete med Europaforum Hässleholm, europeisk film. Under fyra kvällar kommer vi att visa fyra filmer, samtliga nominerade till Europaparlamentets filmpris Lux-priset, som delats ut sedan 2007.

Filmerna spelas varje kväll med start klockan 18.00 på Parkbiograferna i Hässleholm Kulturhus. Innan varje filmvisning, mellan klockan 17.15-17:45, kommer Rune Degerhammar från Kristianstads filmstudio att presentera filmerna. Från klockan 17.00 bjuder vi de första 60 gästerna på smörgås.

Biljetter finns att hämta i Parkbiografernas biljettkassa i Hässleholm Kulturhus från och med den 10 april. Biljettkassan öppnar vanligtvis klockan 17.30 och stänger vid klockan 21.00, vilket kan variera. För exakta öppettider ring biljettkassan direkt på telefonnummer 0451 - 107 40.
Om man inte har möjlighet att hämta ut sina biljetter i biografens kassa kan man dagtid ringa ansvariga Helena Lagerholm på Europaparlamentet i Stockholm 08-562 444 57.

Max två biljetter per person - per film.

FILMER:

Måndag - Les neiges du Kilimandjaro (Snön på Kilimanjaro) (Frankrike, barntillåten). Filmen vann LUXpriset 2011 och har nyligen gått upp på den svenska biografen med fina recensioner.

Tisdag - PLAY (Sverige, från 11 år). En av filmerna som var med bland finalisterna till LUX-priset.

Onsdag - 4 månader, 3 veckor och 2 dagar (Rumänien, från 11 år)

Torsdag - Auf der anderen Seite (Vid himlens utkant) (Tyskland/Turkiet, från 15 år)

Vi hoppas att detta tillfälle att se aktuell europeisk kvalitetsfilm på Europaforum återkommer. En av filmerna finns redan att låna på bibblan, men som vi alla vet; Film är bäst på bio!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar