Våren på biblioteket

2010 är redan ett minne blott - nu är det dags att fokusera på 2011, och det med nöje. Ett rykande färskt vårprogram finns nu att ta del av och på biblioteken händer det mycket som vanligt.


Succén med spionföreläsningarna i höst fortsätter i vår men med ett nytt tema: "Mat och hälsa". Tre föreläsningar/Tre tisdagar, först ut är Annika Dahlqvist (LCHF - en kost för bättre hälsa) i februari, Anita Zieme i mars (matkonstnär) och avslutas med Sofia Åkerman (ätstörningar och självskadebeteende) i april.

Efter Mia Dimblads seger i bokberättar-SM storsatsar vi på bokberättande under flera kvällar och bibliotek i vår. Vi på biblioteken kommer att berätta om böcker utifrån olika teman. Med utgångspunkt i Påskekrim, ett norskt fenomen, har vi valt bokstaven P som inspiration ( tex. Passion, Paris och Pärlor) . Kom och låt dig inspireras.

Förutom detta, fyra författare besöker Kulturhuset för att prata om sig och sina böcker. Augustprisvinnaren Sigrid Combüchen träffar du den 30 mars.

Detta är bara ett urval av allt som sker. Exempel på mer är Språkcafé, bokcirklar, bokfika, Knittes sagoteater och mera!

Nytt för i år är ett separat programblad för biblioteken i Hässleholm - hämta det snarast på ditt bibliotek!

Snart är det vår igen. Vi ses!

Läs vårprogrammet i sin helhet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar