Film för regniga dagar

Sommaren, denna årstid då vi vill ha sol och värme, trötta på kyla och mörker som vi är. Man vill ligga i gräset och lyssna på humlornas surr och känna den tunga doften av trädgårdens alla blommor eller höra vågornas kluckande mot stranden. Den svenska sommaren kan vara fantastisk men den kan också innebära dagar av omväxlande solsken och regn, eller bara regn. Men regnet behövs om inte för annat så för den frodiga grönskans skull. Och visst kan det vara skönt att även på sommaren ha någon regnig dag då man kan krypa upp i soffan och till exempel läsa en bok eller titta på en film.

En film som Nina tidigare skrivit om i bloggen, Winter´s bone, finns nu till utlån på biblioteket. Filmen som baseras på Daniel Wodrells bok med samma namn, är precis som Nina skriver, ett starkt och gripande drama. Jennifer Lawrence gör huvudrollen som 17-åriga Ree Dolly och gör det riktigt bra. I ett ogästvänligt, kallt och skräpigt landskap, fattigt och nedgånget bebott av män och kvinnor snara till att ta till våld, vandrar Ree omkring för att leta efter sin försvunna pappa. Rekommenderas!

From time to time är en brittisk familjefilm baserad på en bok av Lucy M. Boston, The Chimneys of Green Knowe. Filmen är gjord av Julian Fellows som bland annat ligger bakom filmen Gosford Park och tv-serien Downton Abbey. I slutet av 2:a världskriget skickas Tolly till sin farmor, Mrs Oldknow, som bor i ett gammalt hus på den engelska landsbygden. Där råkar Tolly ut för märkliga händelser och dessa händelser för honom in i ett äventyr där han färdas mellan två världar. From time to time är en spännande, gammaldags spökhistoria som nog passar de flesta i familjen. Farmodern, Mrs Oldknow, spelas av alltid utmärkta Maggie Smith som också har en av rollerna i Downton Abbey. Missade ni Downton Abbey så finns första säsongen att låna på biblioteket.Biblioteket har ett stort utbud av filmer, välkomna in och låna!

1 kommentar:

  1. waow det är ju en bok jag läste och älskade som barn denna film from time to time waow visste inte ens att den var filmad DEN måste jag se

    SvaraRadera