Bokens dag på HovdalaBokens dag på Hovdala genomfördes i år i strålande solsken. På slottsgården hade ett femtontal deltagare dukat upp sina bokbord för hugande spekulanter, däribland biblioteket. Vi lockade med böcker, framförallt om konst, biografier och historia, men även tidskrifter. Försäljningen gick hyfsat även om vi får en del kommentarer om att vi snedvrider konkurrensen och dumpar priserna. På vissa sätt kanske det stämmer men biblioteksböckerna ligger på många sätt utanför den ordinarie bokmarknaden med tanke på alla stämplar och ”förstörda” omslag. Det man vill när man som bibliotek säljer böckerna är att folk köper dem för innehållet och sin egen skull, inte för att de ska kunna säljas vidare med förtjänst.

Men ett inslag på årets bokmarknad som låg lite bredvid det vanliga var att man kunde göra om ett omslag till en bok. Man kunde pimpa sin bok. Vår benämning på verksamheten gick inte hem som den publik som utgjorde den största delen av besökarna på Hovdala så det slutade med att vi döpte om det till ”pynta din bok”. Trots en del inkörsproblem var det tillslut några som nappade på erbjudandet och det med besked. När man väl kommit igång fanns det ingen hejd på kreativiteten. Och om det var barnbarnet eller dottern som skulle göra ett omslag var det svårt för den vuxne att hålla fingrarna i styr. De ville helt enkelt vara med att skapa. Några av de roilika och spännande resultaten ser ni här. Använde man inte de gamla tapeterna som inspiration kunde man klippa och klistra i tidskrifterna. Till de mest entusiastiska deltagarna hörde personalen på biblioteket. Det gör att vi kan hoppas att aktiviteten återkommer under hösten på bibblan.
Hur gick det då under dagen med försäljningen? Det gick hyfsat, men allt blev inte sålt. Räkna med nya erbjudande på biblioteket framöver. Inte minst när det gäller tidskrifter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar