Följ en adventskalender


Nu börjar nedräkningen till julafton. I morse började SVT och Sverigesradio sända sina traditionella julkalendrar, ingen av dem har jag ännu sett eller hört - men jag vill tipsa om några olika bloggadventskalenderar som du kan följa i december.

Kungliga biblioteket har nyligen startat en blogg som heter Vardagstryck En rolig blogg där avdelningen för vardagstryck visar upp trycksaker från sin samling, mest affischer och reklam. Kungliga Biblioteket är annars ett ganska hemligt hus uppe i Stockholm som man vet finns där men man kanske inte vet vad som finns i det. Bloggen är ett sätt att berätta vad som göms under marken i Humlegården.

Vardagstryck har en julkalender där de varje dag fram till jul bloggar affischer från företaget Konstnärliga affischer. Idag bloggar de en av ölföretaget "Stora Bryggeriet" affischer som när det begav sig skulle få stockholmarna att dricka mer öl, enligt bloggen gick det bättre än vad företaget klarade av... Läs mer här.

Feministbiblioteket är en blogg som du ska besöka om du vill veta mer om feministisk litteratur, kvinnohistoria eller är intresserad av att läsa fler böcker där kvinnor är i fokus. Sidan är en skatt av litteraturhänvisningar till feministisk litteratur, till exempel hittar man i introduktionen olika "bokpaket" som är förslag på böcker att läsa beroende på vilken nivå du befinner dig på, vad du har för intresse eller vad du vill med din läsning.

Feministbibliotekets julkalender ger varje dag ett förslag på en feministisk bok som du borde läsa, i första luckan bloggar de om Ebba Witt-Brattström's coffee table bok "Å alla kära systrar!" Läs mer här.

Bokhora, den största bokbloggen av dem alla, har en julkalender under temat "Vilken bok kan tänkas dölja sig bakom denna lucka?" En kort text om boken, som läsare gissar du och har möjlighet att vinna. Enkelt och klurigt. Fast första luckan var inte så klurig för den som har koll på årets utgivning. Läs mer här

Kommentera gärna med fler julkalenderbloggar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar